SALUTACIONS


Desitgem que tot el que es publiqui en el blog us serveixi per aprendre més i recordeu el que sempre diem: "Les persones que saben molt, són les persones que llegeixen molt".

divendres, 26 d’abril del 2013

VISITA A L'AJUNTAMENT

L'ESPAI DE L'ALCALDE


 



Acte d'agenda

Visitem l'Ajuntament. Col·legi Goar

Divendres, 26 d'abril
Hora: 10:00
L'alcalde rep la visita de dos grups d'alumnes de primària del Col·legi Goar, que fan un recorregut per l'Ajuntament amb la finalitat de conèixer la institució i la seva organització.
Destinataris: alumnes i docents del col·legi.
Organitza: Ajuntament de Viladecans.
Lloc: Alcaldia.

LECTURA AL BOSC

dilluns, 15 d’abril del 2013

diumenge, 14 d’abril del 2013

LLEGIM PER SANT JORDI



Del dilluns 15 d'abril fins al dimarts 23 d'abril, els alumnes de 3r volem potenciar el plaer de llegir, per això farem 25 minuts de lectura diària en diferents indrets de l'escola i del seu entorn..

Com a símbol del nostre compromís, volem compartir amb tots vosaltres aquesta abraçada.

divendres, 12 d’abril del 2013

PUNTS DE LLIBRE I ROSES 


Aquí teniu una manera ben senzilla de dibuixar roses i aprofitar-les per fer punts de llibre.


1. Tallar un rectangle de paper gruixut que es pugui pintar. Paper 17 x 6 cm. Pintar un trocet de vermell i la resta verd.  

                                                                                        

                                                                           






2. Quan la pintura estigui seca, dibuixar varis "8" invertits amb un retolador negre sobre el trocet vermell.

                                              


3. Dibuixar els pètals de la rosa.


                    


4. Fer la tija i les espines. També podem dibuixar alguna fulla.


                        

                                         


5. Fer un forat a la part superior i lligar un troç de cordill o una cinta verda o vermella. Ja tenim roses convertides en punts de llibre.






-----

dimecres, 10 d’abril del 2013

CICLE DE L'AIGUA

L'aigua a la natura es pot trobar en tres estats diferents: sòlid (neu o glaç als llocs freds), líquid (a rius i mars) i gasós (vapor d'aigua als núvols).
Podem canviar l'estat de l'aigua ?
Mira la imatge següent i pensa-ho.


L'aigua és un element indispensable per a la vida de les persones, els animals i les plantes. Si hi penses una mica, t'adonaràs que l'aigua, malgrat no sempre n'hi hagi per a tothom, és contínuament present en les teves activitats diàries. Per això l'aigua és un bé que cal saber administar i no malgastar inútilment.

Si vol conèixer més coses sobre el cicle de l'aigua clika damunt la imatge.


-----

dissabte, 6 d’abril del 2013

HAS FET LA TEVA COCA ?

Aquesta és una recepta de cuina per preparar una coca senzilla i molt bona. Si la vols preparar amb el teus pares, primer hauràs de recordar el que hem explicat a classe de català:

"Les receptes són textos que ensenyen com preparar pas a pas un producte. Inclouen el títol, els ingredients, amb les quantitats, els passos de la preparació i altres informacions útils".

Ara ja la pots preparar.
COCA DE IOGURT

La gràcia d'aquesta coca està en el fet que fem servir l'envàs buit del iogurt com a mida per als altres ingredients. Per fer una coca ens caldrà:

Ingredients:
  • 3 ous
  • 1 iogurt amb gust de llimona
  • 2 mides de iogurt de sucre
  • 1/2 mida de iogurt d'oli d'oliva
  • 3 mides de iogurt de farina
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 1 xic de mantega
Preparació:
  1. Per preparar la coca, comenceu preescalfant el forn a temperatura màxima.
  2. Bateu els ous i afegiu-ne el iogurt, el sucre i l'oli sense deixar de remoure.
  3. Mescleu el llevat amb la farina i ho afegiu a poc a poc a la barreja anterior, sense deixar de remoure.
  4. Unteu el fons del motlle amb la mantega i aboqueu-hi la massa. 
  5. Poseu-lo al forn de seguida.
  6. Baixeu la temperatura del forn a foc suau (uns 140º) i deixeu coure la massa uns 35-45 minuts. Passat aquest temps apagueu el forn i deixeu-lo refredar una mica abans de treure la coca. No obriu el forn a mitja cocció perquè correu el risc que la coca baixi i no quedi esponjosa.
  7. Per acabar, podeu obrir la coca per la meitat i farcir-la de xocolata desfeta i nata.
Ja ens explicaràs com t'ha sortit, segur que MOLT BONAAAAA !

-----