SALUTACIONS


Desitgem que tot el que es publiqui en el blog us serveixi per aprendre més i recordeu el que sempre diem: "Les persones que saben molt, són les persones que llegeixen molt".

dimarts, 25 de gener del 2011

PREGUNTES I RESPOSTES SOBRE ELS ANIMALS


                                   
Què te d'estrany, l'ornitorinc ?

Pocs mamifers són tan rars com l'ornitorinc. No només és un monotrema (mamífer que pon ous), sinó que també té potes palmades i un bec com el dels ànecs.


                                             Què és un pangolí ?

Es un ós formiguer molt estrany. Té el nas llarg, la llengua enganxosa encara més llarga, i al cos hi té unes enormes escames còrnies superposades, de manera que sembla una pinya gegant. Té una cua llarga i les urpes del davant molt fortes, per poder trencar els formiguers.


On dorm el ximpanzé ?

De nit el´s ximpanzes es refugien als arbres i cada nit cada ximpanzé es fa el seu propi llit. Trien un lloc segur a la capçalada de l'arbre o a la forquilla d'una branca sòlida i s'hi fan el llit doblegant branques toves per aconseguir un matalàs elàstic.




On podem trobar el moloc ?

Als deserts d'australia. El moloc, o diable espinós és un rèptil cobert d'espines que li serveixen d'escut protector contra els depredadors.



Per què es considera que el cucut és un ocell molt astut ?

El cucut europeu és conegut pel seu costum de pondre els ous als nius d'altres ocells. D'aquesta manera evita la dura tasca de construir el niu i alimentar les seves cries, per això no és estrany que s'hagi guanyat aquesta fama.



Per què són de color rosa, els flamencs ?

Els flamencs són de color rosa a causa del que mengen. El pigment vermell anomenat caroté, present en les gambetes i altres crustacis, passa directament al plomatge del flamenc durant el seu creixement.



Quina granota es va fent més petita a mesura que es converteix en adulta ?

La granota paradoxal de Sud-amèrica és molt peculiar perquè el capgros és tres vegades més gros que l'adult i es va encongint fins que es converteix en una petita granota. Fins i tot el cor s'encongeix.



Quin és el peix que dispara ?

El peix arquer. Té l'habilitat de disparar contra insectes que es posen sobre les plantes que hi creixen prop dels rius. Dispara amb la boca unes gotes d'aigua, semblants a perdigons, que toquen als insectes i els fan caure a l'aigua. Pot arribar a tocar insectes situats a un metre i mig de distància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada