SALUTACIONS


Desitgem que tot el que es publiqui en el blog us serveixi per aprendre més i recordeu el que sempre diem: "Les persones que saben molt, són les persones que llegeixen molt".

dissabte, 8 de gener del 2011

LA NOSTRA BIBLIOTECA CREIX


A partir del dia 10 de gener, ja podrem tenir nous exemplars a la nostra biblioteca d'aula. Aquí teniu alguns dels llibres que hi podras trobar.

Quants llibres et penses llegir fins a final de curs ?-

Els tres alumnes de 3r que més llibres llegeixin rebran un premi.  Quin ?.  Sorpresa !                                                              

PLATERO Y YO CONTADO A LOS NIÑOS

Platero, un burrito que ha encandilado a generaciones de españoles, en una magnífica edición para ser leída en el aula y para la biblioteca del centro educativo. Una espléndida prosa poética expresada por un gran poeta andaluz.

LA AVENTURA VOLANTE DE HODIA

Hodia es un niño que vive en Piort, una tranquila ciudad de Bulguislavia, demasiado tranquila para Hodia, que sueña con ver mundo y correr aventura. Montado en una alfombra mágica, consigue llegar a la capital del país. Pero allí se encuentra con que el mayor deseo del temible sultán es poseer también una alfombra mágica.


BILLY Y EL VESTIDO ROSA

Por la mañana, cuando Billy se levanta, su madre, con muchas prisas, le coloca un vestido rosa sin dar tiempo a Billy para que pueda protestar. Su padre, que también tiene mucha prisa, al verlo comenta lo elegante que está con ese vestido. Billy, abochornado, se dirige al colegio. Nadie le dice nada sobre su aspecto, pero la actitud que mantienen con él es diferente a la habitual, es decir, le tratan como a una chica.
A través de este ameno relato, se van presentando graciosas situaciones en las que se muestra, cómo la vestimenta influye en lo que supone que podemos o no realizar y cómo la gente, por el hecho de vernos vestidos de una manera determinada, nos trata de una u otra forma. Finaliza la narración cuando Billy vuelve a su casa, y por


HOLA, EM DIC PERE

En Pere és un nen de cinc anys que està a punt d’anar allà on s’estudien coses molt importants, és a dir, a una escola de primària. És per aquest motiu que, amb l’ajut de la seva mare, ens explica tota la seva història, les descobertes, les entremaliadures...

EL GENI DEL BOTÍ

L’Arcadi Clotet, amo d’una sabateria, home gasiu i molt manaire, organitza i dóna ordres contínuament a la seva dona, la Beatriu i a la seva mona Janeira. Qui havia de dir que l’arribada del nebodet Arquímedes, un nen d’idees genials, els trasbalsaria tant!

SIS CONTES REVOLTATS

Els personatges d’aquests sis contes s’han revoltat i n’han organitzat una de ben grossa. Decidits i amb molta empenta, lluitaran per aconseguir allò que desitgen. Ho tindran força difícil, però malgrat tot, al capdavall sempre hi ha una bona solució.


LA TONA, LA TINA I JO

La Tana, la Tona i la Tina són germanes. La Tana, la gran, ens explica tot el que fa i les coses que passen al seu voltant: un món de situacions quotidianes que ens endinsen en el món d’aquesta narradora petita i eixerida.


AMICS PER SEMPRE ?

L’Amber i en Justin són inseparables: es coneixen des de petits, seuen junts a classe, fan deures i juguen plegats en sortir de l’escola... De cop i volta, però, en Justin se n’ha d’anar a viure a una altra ciutat. I això l’Amber no ho accepta.


EL LUGAR MAS BONITO DEL MUNDO

Juan vive en Guatemala, tiene siete años y ha sido abandonado por su madre. Acogido por su abuela, trabajará duramente de limpiabotas para poder vivir. Sin embargo, él quiere algo más: desea aprender a leer.


EL SUPERZORRO

En un idílico escenario campestre, Roald Dahl sitúa la acción de este relato. Un valle, tres granjas, tres malvados granjeros y un bosque. Y en él, don Zorro, tratando de escapar a las trampas de los granjeros.

CAMILÓN, COMILÓN

Camilón es un cerdito glotón y perezoso que prefiere pedir la comida a los demás a conseguirla él. Está acostumbrado a que sus amigos siempre le salven de pasar hambre, y cuando consigue un montón de comida piensa que podría hacer algo distinto... ¿Qué se propondrá Camilón, comilón? Una divertida historia que recalca la necesidad de la amistad y de la generosidad.


ELS VIATGES D'EN JOAN ESQUENADRET   

Els viatges d'en Joan Esquenadret és un recull de poemes breus on Rodari inventa un univers en el qual hi cap tant el planeta patufet com el planeta nuvolós, tant els homes de goma com els de tabac o xocolata Amb humor i fantasia, l'autor descriu planetes increïbles i personatges peculiars i diferents.


EL TROMPETISTA I LA LLUNA

Ben aviat es formaria la nova banda de música. Els aspirants practicaven sense parar amb els seus instruments. Entre ells, en Genís, el gelater, bufava amb il•lusió la trompeta. Però que malament que sonava! Realment necessitava ajut.


EL LLOP VIU A DALT

La protagonista d'aquesta història no hauria endevinat mai quina mena de veïns es trobaria a la casa on anava a viure.


E-MAIL DE BUENOS AIRES

Un día llegó un e-mail que hizo llorar a mi madre. Era un mensaje de Buenos Aires. Llegó por la noche… También mi padre se preocupó. Pero a mí no se me ocurrió pensar que estaba relacionado conmigo. Así comenzó la historia más increíble que me podía imaginar.


JON I LA MAQUINA DE LA POR

Jon acaba de fer deu anys i sempre ha tingut por. Molta por. De què exactament? Doncs de tot: por dels escarabats, dels gossos, de les vespes, els endolls, por de pujar a la muntanya russa, por que es faci de nit… Ara bé, del que té més por és de tenir por. Per això no és estrany que estigués temptat per una misteriosa atracció de fira que s’anomenava precisament, «la màquina de la por». Per cinc-centes pessetes, li garantien un dia sense por. Seria en Jon prou valent per provar-la?


LA VACA TERESINA ESQUIA A VALLFARINA

El senyor Castanyer té una granja fantàstica. Però un dia, troba que una de les seves vaques està molt seriosa i duu ulleres de sol. Que potser està malaltona?


DOWN

Al meu cosí Down, li agraden les margarides blaves i per a dormir compta flors. Jo crec que és xinès, tot i que la mare diu que no, i s’enfada si li dic Down. No entén que ell s’estima més aquest nom que no pas el de Guille. Els grans són estranys, tan estranys, que a l’oncle Serafí li ha caigut un cargol del cap.


EL CAMÍ DEL FAR

En Miquelet ens recorda les seves vivències infantils en un poble petit de l’illa de Mallorca, quan era un nen inquiet i curiós que gairebé no entenia els odis que l’envoltaven. Acompanyats d’en Miquelet entrarem en un camp de presoners republicans...


EL GOS INVISIBLE

La gran il•lusió d’en Xavier, la més fonda, la més tendra, la mes persistent, era tenir un gos. Com fos: gran o menut, de pèl llarg o curt, blanc o negre, roig o gris. I la resposta, tant per la banda de son pare com de sa mare, era sempre un “no” de veritat, sense retruc i tant insuperble com un mur de pedra.


LA VELLA QUE VIVIA EN UNS CAVALLETS

En Joe no es pot creure el que veu quan descobreix una vella que viu en uns cavallets. Al cap de poc temps, en Joe i la iaia Peg seran bons amics i viuran uns esdeveniments màgics...


EL PIRATA QUE ROBO LAS ESTRELLAS

Se hacía llamar John Buck, porque ése era un magnífico nombre para un pirata, y no Arcadio García, como en realidad se llamaba, porque ése podía ser un buen nombre para un torero, para un fontanero o incluso para un bibliotecario. Pero, desde luego, Arcadio García no era nombre de pirata.


EL MIRALL DEL FUTUR

Al final d’un dia dolent, en Xavier es troba un vell que li ofereix un mirall on pot veure el seu futur. El mirall se li trenca. Però, amb un fragment, pot contemplar el futur vint-i-quatre hores per endavant.


¿ SEGUIREMOS SIENDO AMIGOS ?

Ámbar Dorado es una alumna de tercer curso. Su mejor amigo es Justo Daniels. Éste tendrá que irse a vivir a otra ciudad. Ámbar está muy triste . ¿ Lo estará también su amigo?


TODO CAMBIÓ CON JAKOB

Sin embargo, la llegada del nuevo hijo Jakob crea problemas suplementarios. La escasa experienca del padre y la dificultad para vencer viejos hábitos parecen ir a concluir en una grave crisis familiar.


L’HORA DEL BRUIXOT

Els tres amics de la Penya dels Tigres han de descobrir qui s'amaga darrere d'un pressumpte bruixot.


LA DRAGA DRAGA

El temps de les princeses fràgils i delicades s'ha acabat. L'heroïna d'aquesta història és una jove ben valenta, que va acompanyada d'un cavaller pacífic i d'un cavall malcriat i autoritari. Junts hauran de lluitar, com mana la tradició, contra un drac, que ací resulta ser una draga molt mandrosa i vegetariana. Tot un món del revés. Pep Albanell (Vic, 1945), també conegut com a Joles Sennell, té una extensa obra amb novel•les per a adults i per al públic infantil i juvenil, entre les quals destaquen títols com La guia fantástica i El Barcelonauta.


TIRANT LO BLANC EXPLICAT ALS INFANTS

Tirant lo Blanc de Roca Salada era un jove i valent cavaller. Li deien Tirant perquè son pare fou senyor de la marca de Tirània, una regió del nord de França, a la vora de la mar. El Blanc del seu nom venia de sa mare: Blanca, filla del duc de Bretanya. En saber Tirant que se celebrarien a Londres grans festes i tornejos, decidí d’anar a Anglaterra, amb altres vint-i-nou joves nobles. Volia demostrar allà com era de valent, i així el rei, en veure les seues gestes, l’armaria cavaller.


EL CID CONTADO A LOS NIÑOS

Cuenta lo que hace Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid Campeador, cuando el rey Alfonso VI lo destierra, en 1081. El Cid, un caballero de la corte y valiente caballero, muere en 1099.


CANTAR DE MIO CID

Cuenta lo que hace Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid, cuando el rey Alfonso VI lo destierra, en 1081. El Cid, un caballero de la corte del rey Sancho II de Castilla y, después, de Alfonso VI de Castilla y León, muere en 1099


EL LAZARILLO CONTADO A LOS NIÑOS

En este libro la autora nos cuenta cómo un niño llamado Lázaro de Tormes vivía solo con su madre porque su padre se había muerto. Su madre tuvo un novio, también tuvieron un hijo. La madre de Lázaro no podía mantener a sus dos hijos, así que mandó a Lázaro a que sirviera a un ciego. Lázaro tuvo muchos amos, pero al final se escapó de todos porque ninguno le daba de comer, excepto uno que le pagaba por su trabajo. Por eso fue aprendiendo a ser astuto. Al final se hizo mayor y se casó con una mujer que le presentó el cura.

1 comentari:

  1. ¿Puedo participar en el premio, profe?, ya he leído unos cuantos.
    En serio, ánimo y a leer.

    ResponElimina